Ya se puede apuntar para la comida del 3 de diciembre

Oberenako dantzarien eguneko bazkarian parte hartu nahi duenak tabernan jakinarazi beharko du || Quien quiera participar en la comida del día de los dantzaris de Oberena deberá apuntarse en el bar

Geroz eta gutxiago geratzen da Oberenako dantzarien egunerako, eta dagoeneko hasi dira prestaketa lanak. Abenduaren 3ko bazkarian parte hartzeko izena eman beharra dago. Horretarako, tabernakoei jakinarazi behar zaie gaurtik aurrera. Menuak 24 euro balio du, ardoa eta kafea barne. Lehenbiziko platerak hondartza entsalada, patata gratinatua boletusekin eta onddo saltsarekin, eta frijitu txikiak izanen dira. Bigarren platera aukeratu beharra dago: entrekota patata frijituekin, ahate konfita sagarrarekin eta saltsa gazi-gozoarekin, zerri masailak zizekin, labean egindako bakailaoa gulekin, plantxan egindako sepia ali-oliarekin, edo erreboilo xerra patatekin. Azkenburukoa mami moussea, mojito sorbetea, txokolate eta masusta tarta edo torrada izozkiarekin izan daiteke.


Ya queda muy poco para el Día del Dantzari de Oberena y ya han comenzado los preparativos. Quien quiera participar en la comida de hermandad del 3 de diciembre deberá de apuntarse en el bar a partir de hoy. El menú cuesta 24 euros e incluye vino y café. De primero habrá ensalada Hondartza, patata gratinada con boletus y salsa de hongos y minifritos variados. El segundo plato a elegir entre entrecot con patatas fritas, confit de pato con manzana y salsa agridulce, carrilleras ibéricas con setas, bacalao al horno con gulas, sepia a la plancha con ali-oli, y lomo de rodaballo con patatas panaderas. De postre se podrá optar entre mousse de cuajada, sorbete de mojito, tarta de chocolate y mora o torrijas con helado.