Dantza bazkaria urriaren 3an

Oberenak dantza bazkaria antolatu du urriaren 3an. Dantzari eta dantzazale guziei irekia izanen da, Sanfermin peñan.
Oberena dantza taldea ha preparado una comida con bailables para el próximo 3 de octubre. Está abierta a dantzaris y amantes de las danzas, y se celebrará en la peña San Fermín.

Denbora faltak bertan behera utzi zuen maiatzeko dantza afaria. Hala, Oberena dantza taldeak ekitaldia berriro antolatzea erabaki du. Ez da afaria izanen, baina; bazkaria baizik. Urriaren 3an eginen dute, eta jauziak, jotak, porrusaldak, mazurkak, zortzikoak… denetarik izanen da. 75. urteurreneko ekitaldietako bat da, baina dantzari eta dantzazale orori irekia –Oberenakoak ez direnei ere–. Bazkaria 14:30ean hasiko da, Sanfermin peñan, eta ondoren, dantzaldia eskeiniko dute musikariek. Otorduak 20 euro balio du, eta parte hartu nahi duenak dirua ES4030350101941010023883 kontu zenbakian sartu beharko du irailaren 28a aurretik. Kontzeptuan lagun kopurua eta kontaktua (telefono zenbakia edo e-maila) paratu beharko da. 120 lagunera ailegatzerakoan ez da jende gehiagorik onartuko.
Menua:
-Entsalada piper, mendrezka, oliba, pistatxo eta hazi ogiarekin
-Patea mahaspasa ogi xigortuarekin
-Barrengorriak urdaiazpikoarekin
-Txerri iberiko masailak
-Mandarina sorbetea
-Ogia
-Edaria: Principe de Viana ardo beltza, sagardoa edo ura
-Kafea eta kopa
Dantza bazkariko kartela

La falta de tiempo obligó a suspender la cena de mayo, por ello, Oberena dantza taldea ha decidido volver a organizarla, pero esta vez será una comida. Se celebrará el 3 de octubre y no faltará de nada: jauziak, jotas, porrusaldas, mazurkas, zortziko. Será un acto más del 75 aniversario del grupo, pero abierto a todas y todos los dantzaris y amantes de la dantza –también a quienes no son miembros de Oberena–. La comida comenzará a las 14:30 en la peña San Fermín y después habrá bailables en la sobremesa. Quien quiera participar deberá abonar 20 euros que hay que ingresar en el número de cuenta ES4030350101941010023883 antes del 28 de septiembre. En el concepto hay que poner el número de comensales y un contacto (número de teléfono o dirección de e-mail). Cuando se llegue a 120 se cerrará el plazo de inscripción.

Menú:
-Croquetas
-Ensalada de pimientos, ventresca, aceitunas, pistachos y pan de pipas
-Pate con tostadas con pasas
-Champiñones con jamón
-Carrilleras ibéricas
-Sorbete de mandarina
-Pan
-Bebida: Tinto Principe de Viana, sidra o agua
-Café y copa